ונזכור את כולם...
עופר דוד
 עופר דוד

נולד :    22.6.1908   /  כ"ג סיון תרס"ח

נפטר :  25.6.1975   / ט"ז תמוז תשל"ה

  עלה לישראל עם קבוצת "שחריה" בשנת 1929. לחולדה הגיע רק 5 שנים אחר כך. המקום הראשון בארץ בו שהה היה בחדרה (גבעת בוסל), אחרי מאורעות תרפ"ט. כל הקבוצה עברה ליבניאל, שנה אחר כך עברו למגדל שליד טבריה.  במגדל הצטרפה אליהם קבוצת "גורדוניה" ג' וביחד עברו לחולדה. היה מרכז הבניין בתקופת העלייה לנקודה החדשה. ריכז את ענף הפלחה, הענף העיקרי במשק. הגיע לידע ולמומחיות רבה בענף זה ושימש גם מספר שנים כמזכיר ארגון עובדי הפלחה בארץ. מילא תפקידים מרכזיים בקבוצה, היה מרכז משק, מזכיר הקבוצה וגזבר. בשנותיו האחרונות עסק בניתוח שנתי של כל ענפי המשק, כדי ללמוד משגיאות העבר ולפעול לתיקונם. עם פרוץ מלחמת יום כיפור, גויסו כל הצעירים ואף כי היה חולה, נטל עליו את ריכוז המשק וסידור העבודה. כתוצאה מטיפולו הנמרץ אורגנו החיים במשק כך, ששום דבר חיוני לא סבל ואף קטיף כותנה הסתיים במועדו ובהצלחה.

בן 67 היה במותו. יהא זיכרו ברוך

על דוד עופר

  עוד לפני הצטרפו לחולדה, עברו על דוד חמש שנים של עבודה ופעילות. הכרתי את דוד לראשונה כאשר הצטרפתי לקבוצת "שחריה" ביבנאל מיד עם עלותי ארצה. ואני זוכר את דוד כבחור תוסס, חזק בגופו וברוחו, תמיד פעיל, מקבל עליו תפקידים ומשימות, ומתמסר לביצוען בכול כוחו וללא שיור. אחרי שנה ביבנאל הקבוצה עברה למושבה מגדל שליד טבריה. ושוב עובדים אצל האיכרים במושבה, ודוד בין ראשי הפעילים והמפעילים, הן בעבודה, הן בחברה והן בפעילות ציבורית במושבה. הקבוצה גדלה במספר חבריה והיה צורך במקומות עבודה נוספים. וכאשר הושגה עבודה במפעל החשמל של רוטנברג בנהריים שעל גבול הירדן, היה זה דוד אשר ארגן והפעיל פלוגת עבודה שם למעלה משנה. עבדתי עם דוד בתקופה זו וראיתי את כושרו לקבל ולבצע עם פלוגתו עבודות קבלניות במפעל רוטנברג. כעבור זמן ולאחר איחוד עם קבוצת "גורדוניה ג'" עברה הקבוצה ליער חולדה בשנת 1934.

  פרקי חייו ופעולתו של דוד בחולדה עודם טריים וזכורים לכולנו. הרבה משימות ותפקידים קיבל על עצמו בקבוצה, והוא הפליא את כולנו בכוח התמדתו ורצונו העז. אמנה אחדים מהם: דוד היה מרכז הבניין בתקופת העלייה לנקודה החדשה. אך לשיא יכולתו הגיע דוד כאשר קיבל עליו את ריכוז ענף הפלחה בחולדה, הענף העיקרי במשק. דוד אשר הכשיר את עצמו עוד בפלוגת העבודה בפולין בעבודה חקלאית, ראה בזה את הגשמת שאיפתו להיות איכר עובד אדמה בישראל. בתפקיד זה המשיך הרבה שנים. הוא הגיע לידע ולמומחיות רבה בענף זה, ושימש גם כמה שנים כמזכיר ארגון עובדי הפלחה בארץ. דוד מילא גם תפקידים מרכזיים שונים בקבוצה. הוא היה מרכז משק, מזכיר הקבוצה, ועוד הרבה תפקידים. דוד הצטיין בזה שהיו לו עקרונות מוצקים ששאף להגשימם בחיים, בלי להיכנע לחולשות גופניות או רוחניות ובלי סטייה לצדדים. וגם בשנים האחרונות כשהיה ידוע חולי, לא פסק מלהתגבר על חולשתו ועסק בעבודות שונות. זכורה היטב התקופה כאשר היה מרכז המשק בתקופת מלחמת יום הכיפורים ולאחריה. אחר כך עסק בניתוח שנתי של כל ענפי המשק בחולדה, אסף בלי לאות נתונים מבעלי הענפים, השווה וניתח כדי ללמוד משגיאות העבר ולפעול לתיקונם.

  דוד זכה והגשים את רוב עקרונות חייו. תהא נשמתו צרורה בצרור החיים והמעשים שהגשים בחייו לאורך כול דרכו.    

 אפרים אבנרי

תגובות

אין כרגע תגובות. היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה.

Only registered users may post comments.