מרכיבים
החישוב הוא לסיר 8 ליטר בערך
6 - 10 כנפיים או חלקי עוף אחרים. ככל שיש יותר עוף המרק עם טעם חזק יותר ויותר שומני.
4 עלי דפנה
5-10 גרגרי פלפל אנגלי
2 גזרים מנוקים לחתוך לחתיכות נוחות. אפשר יותר גזרים אם אוהבים. לשים לב שזה מוסיף טעם מתקתק
1 פלפל ירוק (הפלפל הגדול לסלט, לא פלפל חריף) מנוקה וחתוך לחצי.
חצי ראש סלרי כולל עלים. לחתוך גדול שאפשר יהיה להוציא בקלות בסיום הבישול
2-3 עגבניות – לחרוץ להן X בסכין
5-10 שיני שום קלופות שלמות
3 בצלים יבשים גדולים מקולפים וחתוכים לחצאים או רבעים. אם לא אוהבים את החתיכות הגדולות אפשר לקצץ דק. בעקרון כל ירק שרוצים להוציא מהמרק משאירים גדול
1/8 כרוב קצוץ לרצועות – שים לב שהכרוב מכניס טעם משלו.
1-3 כפות גדושות אבקת מרק עוף המרק מחדד את הטעם אבל אפשר להוסיף או להפחית לפי הטעם האישי
1-2 כפית שטוחה כמון (לא טחון)
1 - 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
1 כפית שטוחה מלח
2-1 כפית שטוחה זרעוני קימל
שליש כוס חומץ פשוט (בערך 4-5 כפות)
צרור פטרוזיליה - (לא חייבים צרור שלם ולא חייבים את כל השלושה הירוקים, אבל זה מה שנותן את הטעם הרענן.)
צרור כוסברה
צרור שמיר
הירקות והתבלינים הבאים הם אופציה ואפשר לגוון לפי מה שרוצים גם בירקות אחרים. לשים לב שהירקות תופסים גם נפח ומפחיתים את המקום לנוזל במרק
1 כפית שטוחה כורכום. יוצר גם צבע צהבהב למרק.
3 תפוחי אדמה טריים קלופים וחתוכים לקוביות או סירות
5-6 עלי מנגולד שלמים
2-3 קישואים מנוקים וקצוצים לטבעות עבות
שורש סלרי מנוקה וחתוך לפרוסות
שורש פטרוזליה.מנוקה (אפשר עם קולפן מלפפונים)
שמינית כפית פפריקה חריפה או תבלין חריף אחר (אני תמיד מוסיף)
כוס יין
1-3 כפות חילבה (אני משתמש בלא טחונה אבל לא נראה לי שזה משנה)
שלב א
להרתיח יחד כנפיים או חלקי עוף אחרים + עלי דפנה + גרגרי פלפל אנגלי + מלח למשך שעה, שעה וחצי.
שלב ב
להוסיף למרק
גזרים, 1 פלפל ירוק, חצי ראש סלרי כולל עלים, שיני שום, בצלים, כרוב, כמון, פלפל שחור, קימל וחומץ (אם יש יין בבית אפשר להוסיף כוס שלמה) (בשלב הזה מוסיפים כל ירק ותבלין אחר שרוצים
חוץ משלישית הירוקים)
להמתין שהמרק ירתח שוב ואז להוסיף אבקת מרק ולערבב היטב (לוודא שהאבקה לא גושית לפני ההוספה לסיר)
להשאיר על אש קטנה לשעה שעתיים.
לפני ההגשה להרתיח שוב ולהוסיף את הפטרוזיליה, כוסברה ושמיר.
קניות
כנפיים או חלקי עוף אחרים
עלי דפנה
גרגרי פלפל אנגלי
תפוחי אדמה
גזר
בצל יבש
פלפל ירוק (הפלפל הגדול לסלט, לא פלפל חריף)
ראש סלרי
עגבניות
שום
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
צרור שמיר
אבקת מרק עוף
פלפל שחור
כמון
מלח
זירעוני קימל
אופציונאלי
קישואים
כרוב
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
פפריקה חריפה
פלפל לימון
כורכום